Kobe Puttaert


Podoloog

Diploma’s en certificaten:

  • Professionele bachelor in de podologie

Lezingen / Congressen / Postgraduate opleidingen:

  • Biomechanical Expert: De knie Borginsole, Rotselaar (2022)
  • Biomechanical Expert: De heup – Borginsole, Rotselaar (2023)
  • Biomechanical Expert: Beenlengteverschil Borginsole, Rotselaar (2023)
  • Biomechanical Expert: Pediatrie Borginsole, Rotselaar (2023)

In 2022 ben ik afgestudeerd als podoloog aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Ik woon al heel mijn leven in Dilbeek en ging dan ook meteen op zoek om in deze omgeving aan de slag te kunnen gaan in een multidisciplinaire setting. Zo ben ik in 2023 bij Vidafeels terechtgekomen.

Als kind heb ik verschillende hobby’s gedaan zoals judo, tennis, breakdance en voetbal. Nu is mijn uitlaatklep vooral lopen, wandelen en fietsen. Mijn voorliefde voor de podologie is hierdoor ook ontstaan. Vroeg of laat krijg je wel te maken met een acute of chronische blessure die je oploopt tijdens het sporten. Dit kan jou niet alleen belemmeren tijdens het sporten maar ook tijdens alledaagse activiteiten. Daarom vind ik het heel belangrijk dat iedere sporter goed begeleid wordt en dat er samen gezocht wordt naar een geschikte behandeling om het sporten blessurevrij te kunnen hervatten.

Als podoloog ontvang ik patiënten van elke leeftijdsgroep en categorie (sporters, diabetici, kinderen…) en voer ik enerzijds huid- en nagelbehandeling van de voeten uit. Meestal gaat dit over nagels die ingroeien en pijn doen of over eksterogen die moeten verwijderd worden of ook gewoon over algemene voetzorg waarbij de nagels worden geknipt en de eelt verwijderd wordt. Anderzijds voer ik ook biomechanisch onderzoek uit. Tijdens een anamnese, inspectie, klinisch onderzoek en loopanalyse ga ik dan kijken wat de oorzaak is van biomechanische klachten en bespreek ik samen met de patiënt wat voor hem of haar de best mogelijke behandeling is. Het starten van zooltherapie (podologische zolen) of eventuele doorverwijzing naar een andere discipline.

Volgende quote is voor mij een hele belangrijke:

‘It starts with your feet’

Gaan en staan wordt bepaald door de gezondheid van onze voeten en hier staan we niet al te vaak bij stil. Heel veel klachten kunnen voortkomen vanuit de voeten of algemener vanuit het onderste lidmaat. Daarom vind ik het dan ook belangrijk om de oorzaak van het probleem daar te gaan zoeken en in samenspraak met de patiënt de meeste geschikte therapie op te starten.