Max Giacometti


Osteopaat D.O.

Mijn naam is Max Giacometti en ik ben een DO osteopaat met een diploma van de ULB (Université Libre de Bruxelles).

Ik begon 13 jaar geleden in Tahiti met het bestuderen van het menselijk lichaam en de gezondheidszorg. Ik zette mijn eerste stappen op het gebied van gezondheid in de vroedkunde gedurende 3 jaar. Het was een geweldige ervaring, waarbij ik zwangerschappen kon begeleiden, pasgeborenen ter wereld kon brengen en hun voortgang kon controleren. 7 jaar geleden heb ik mezelf geheroriënteerd om de zorg via mijn handen te kunnen toepassen. Als osteopaat behandel ik aandoeningen van het bewegingsapparaat en perifeer neurologische aandoeningen met een mechanische oorzaak.

Mijn primaire filosofie van osteopathie ligt in de orthopedie en neurologie, en mijn praktijk is gebaseerd op een algo-mechanische benadering. Ik behandel kinderen vanaf 10 jaar, volwassenen, zwangere vrouwen en ouderen.

Afhankelijk van de context gebruik ik verschillende technieken: zogenaamde functionele (zachte) technieken zoals fasciatherapie, spierknopen, craniale en viscerale technieken, maar ook zogenaamde directe technieken zoals high-speed, low-amplitude technieken (=HVBA) en spierenergietechnieken. Ik heb ook aanvullende training gevolgd in kaakproblemen.

Uiteraard ben ik beschikbaar om je medische casus met andere gezondheidsprofessionals te bespreken. Bedankt voor je vertrouwen in mij.